In de omgeving..

Brouwerij Achouffe

Brouwerij Achouffe 
Bezoek de wereldberoemde brouwerij Achouffe. In Nederland kennen we het ook wel als kabouterbier, want op het etiket prijkt een vrolijk kijkende kabouter met een rode puntmuts! Het hele jaar door worden hier onder meer de bieren La Chouffe (blonde), La Mc Chouffe (bruin) en La Vieille Salme geproduceerd.

Durbuy

Durbuy 
Op ongeveer 30km ligt het middeleeuwse plaatsje Durbuy...ook aan de Ourthe. Het is de kleinste stad ter wereld, met vele mogelijkheden tot vertier en ontspanning. Het Château de Durbuy, het kasteel van Durbuy, staat middenin het centrum aan de oever van de Ourthe en geeft de stad een sprookjesachtige uitstraling. Op warme dagen is het heerlijk om langs de rivier te wandelen of te relaxen in het gras en te kijken naar de vele kajaks die voorbij komen peddelen.

Nisramont stuwmeer

Nisramont stuwmeer 
Het stuwmeer van Nisramont ligt in de buurt van La Roche-en-Ardenne en wordt gevoed door de rivier de Ourthe. De oppervlakte van het meer is 47 hectare groot. De stuwdam is 116 meter lang en maar liefst 16 meter hoog. Hier staat ook de waterkrachtcentrale die een groot deel van de omgeving van stroom voorziet. In de avond is de stuwdam sfeervol verlicht en overdag is het een prachtige attractie om te verkennen, of de uitgestippelde wandelroute van 12 kilometer te nemen.

Toeristentreintje

Toeristentreintje 
Zoals in veel populaire toeristische steden in het binnen en buitenland is er ook in La Roche en Ardenne een toeristentreintje te vinden. Dit treintje, dat hier bekend staat als P'tit Train, neemt je mee langs de verschillende hoogtepunten in La Roche en de directe omgeving.

Wildpark Gibier La Roche

Wildpark Gibier La Roche 
Net buiten het stadje op een heuvel die bekend staat als Côte du Parc a Gibier ligt het wildpark van La Roche. Het is een leuk klein wildpark waar wat inheemse en ander Europese diersoorten te vinden zijn. je kan door het park een wandeling van iets meer dan een kilometer lopen waarbij je langs de verschillende diersoorten loopt.

Kasteelruïnes

Kasteelruïnes 
Hoog boven het stadje liggen de ruïnes van het middeleeuwse kasteel van La Roche. De oudste delen van deze ruïnes stammen uit elfde eeuw en zijn in de daarop volgende eeuwen meerdere malen uitgebreid. De kasteelruïne van la Roche is één van de belangrijkste toeristische trekpleisters van de stad ieder jaar komen er vele duizenden toeristen naar de ruïnes toe.

Oorlogsmuseum

Oorlogsmuseum 
Het oorlogsmuseum in La Roche gaat over de geschiedenis van de stad tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het museum verteld het verhaal van de oorlog door middel van verschillende poppen, fotomateriaal, videomateriaal en honderden voorwerpen. Alles te samen geeft het een heel aardig beeld van wat er zich hier allemaal heeft afgespeeld.

Mountainbiken

Mountainbiken 
Er kunnen vanuit La Roche en Ardenne meerdere mountainbiketochten gereden worden in verschillende lengtes en verschillende moeilijkheidsniveaus. De verschillende mtb-routes worden aangegeven met het internationale mtb-teken een driehoek met daaronder twee cirkels. De verschillende routes hebben allemaal hun eigen kleur. Bij de plaatselijke office du tourisme is er een kaart te verkrijgen waar de verschillende routes en de zwaarte van de route op te vinden zijn.

Wandelen

Wandelen 
Er vertrekken vanuit La Roche en Ardenne meerdere wandelingen door de prachtige bossen in de Ardennen. De wandelingen verschillen erg qua zwaarte en lengte. Er zijn bij de plaatselijke office du tourisme meerdere kaarten te verkrijgen met daarop de verschillende routes in de buurt van de stad of de dorpen in de buurt. Sommige van deze routes zijn geschikt om met kleine kinderen te lopen.

Adres

Quartier de Lohan 19                    

6980
La Roche-en-Ardenne

Contact

Email: vakantiehuiscapvert@gmail.com                    
+31 (6) 5393 1166